Specialist in venkel
met oog voor innovatie
én met passie

“Litjens Venkel blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in voeding”

Over Litjens Venkel

Wij zijn een betrouwbare, innovatieve teler van venkel voor de foodindustrie, groothandel en retail. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor deze smaakvolle en veelzijdige groente.  

Met onze jarenlange ervaring en kennis van de markt, adviseren wij onze klanten over de best mogelijke opties. Kwaliteit, versheid en flexibiliteit staan hierbij altijd centraal.  

Als grootste venkelteler van Nederlands zijn wij een betrouwbare en waardevolle partner voor onze klanten en relaties. Samen gaan we voor het beste resultaat! 

Wie zijn wij 

Litjens Venkel is gevestigd in Leunen. In deze Noord-Limburgse omgeving zijn de zwaardere zandgronden uitermate geschikt voor de teelt van venkel.

Gedurende het Nederlandse venkelseizoen, dat loopt van eind mei tot en met november, leidt eigenaar Joop Litjens een enthousiast team medewerkers bij de verwerking van venkel tot een kwaliteitsproduct voor de foodindustrie, handelaren en retail. 

Met een oppervlakte van 60 hectare en een volume van 5 miljoen stuks per jaar heeft Litjens Venkel zich ontwikkeld tot de grootste teler in Nederland. De grootte van de organisatie en het specialisme in venkel, geeft Litjens Venkel de mogelijkheid om gedurende het gehele seizoen een perfecte kwaliteit te garanderen met voldoende volume.

Van gemengd agrarisch bedrijf naar focus op venkel 

Geschiedenis 

Rond 1970 start de vader van Joop Litjens zijn gemengd agrarisch bedrijf op de huidige locatie in Leunen. Ook Joop is kort daarna actief in het familiebedrijf. Dit combineert Joop met werk bij nog een ander agrarisch gemengd bedrijf in de regio.

In 1993 besluit Joop om in de avonduren te starten met de teelt van venkel. Een gezonde, nog onbekende groente met veel groeipotentie in de markt. De afzet en groei verlopen voorspoedig. In 1995 besluit Joop zich volledig te concentreren op de teelt van venkel.De oppervlakte van het bedrijf is intussen gegroeid naar 3 hectare.

Na jaren van groei telt het bedrijf in 1999 ruim 10 hectare grond. Tevens wordt er fors geïnvesteerd in het machinepark. Inmiddels is Litjens Venkel gegroeid tot de grootste venkelteler van Nederland met een oppervlakte van 60 hectare. Toch is het familiaire karakter nog altijd voelbaar, net zoals de bijpassende normen en waarden. 

Jaarrond

De focus op venkel heeft zich bewezen en Litjens Venkel is met zijn kennis en ervaring een gepassioneerde teler en aanbieder van venkel aan diverse marktsegmenten met oog voor innovatie. De grootte van de organisatie en het specialisme in venkel, geeft Litjens Venkel de mogelijkheid jaarrond een perfecte kwaliteit te garanderen. 

Certificeringen

Wij beschikken over alle vereiste certificeringen.

“Litjens Venkel blijft op de hoogte
van de nieuwste ontwikkelingen en trends in voeding”
 

LitjensVenkel_Innovaties

Innovaties

Waar mogelijk wordt ingespeeld op de behoeftes uit de markt. Niet alleen innovatie in het product heeft de aandacht van Litjens Venkel. Ook constante innovatie in productie en verwerking is in dit bedrijf vanzelfsprekend. 

Samen met gerenommeerde machinebouwers is er een eigen, op venkel toegespitst, machinepark ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk klantgerichte specificaties toe te passen. Daarnaast biedt het moderne productie- en verwerkingsproces een legio aan mogelijkheden in sorteringen en verpakkingen.